DVD-brenner med innebygd etikettskriver

HP har utviklet en metode som gjør det mulig for CD- og DVD-brennere å brenne inn etiketter på platene.

HP har utviklet en metode som gjør det mulig for CD- og DVD-brennere å brenne inn etiketter på platene.

Det å skrive ut og sette etiketter på CD- og DVD-plater er noe mange synes er vanskelig å få til. Hewlett-Packard har utviklet en ny teknologi, LightScribe Direct Disc Labeling, som gjør det mulig for CD- og DVD-brennere å brenne inn etiketter på platene.

Brukeren brenner platen å vanlig måte. Deretter snus platen, og brenneren skriver inn en valgt etikett – som kan bestå både av tekst og bilder – ved hjelp av laseren. Det er ikke noe behov for blekk, men etiketten er begrenset til én farge.

Avhengig av hvor kompleks etiketten skal være, skal brenningen ta mellom to og 22 minutter. Oppløsningen skal være på 1200 ppt.

For at brenningen skal kunne utføres, kreves det plater med et spesielt lag på oversiden. HP forventer at dette laget vil øke prisen på platene med omtrent 80 øre, mens brennere med denne teknologien vil koste omtrent 10 dollar ekstra. Endringene som må gjøres i brennerne skal være relativt beskjedne.

Allerede nå er teknologien blitt lisensiert ut til blant annet Hitachi, Toshiba og Mitsubishi. De første produktene ventes å komme i andre halvdel av 2004.

Til toppen