KORTNYTT

DVD Forum godkjenner nytt format

En overskrivbar utgave av det framtidige lagringsformatet HD DVD er omsider blitt godkjent.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. feb. 2004 - 09:44

En ny versjon av HD DVD-formatet til Toshiba og NEC er ifølge Wall Street Journal blitt godkjent av styringskomiteen i DVD Forum. Komiteen godkjente en ikke-skrivbar utgave (ROM) av HD DVD-formatet i november i fjor. Denne er beregnet for ferdiglaget innhold som film og spill. Nå skal komiteen ha godkjent en overskrivbare utgave av det framtidige lagringsformatet.

HD DVD-formatet konkurrerer om oppmerksomheten med Blu-ray Disc-formatet som er utviklet av Sony. Flertallet av medlemmene i styringskomiteen i DVD Forum støtter i utgangpunktet egentlig Blu-ray Disc. Begge formatene tilbyr optisk lagring ved hjelp av blå laser, og begge støtter lagringskapasiteter som er flere ganger høyere enn det dagens DVD-plater kan romme, men kun HD DVD er foreslått som en standard for DVD Forum.

Ifølge Wall Street Journal er det ventet at styringskomiteen i DVD Forum vil stemme over et antall komprimeringsteknologier, inkludert en foreslått av Microsoft, som skal kunne benyttes sammen disse neste-generasjons optiske lagringsformater.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.