DVD Forum godkjenner nytt format

En overskrivbar utgave av det framtidige lagringsformatet HD DVD er omsider blitt godkjent.

En overskrivbar utgave av det framtidige lagringsformatet HD DVD er omsider blitt godkjent.

En ny versjon av HD DVD-formatet til Toshiba og NEC er ifølge Wall Street Journal blitt godkjent av styringskomiteen i DVD Forum. Komiteen godkjente en ikke-skrivbar utgave (ROM) av HD DVD-formatet i november i fjor. Denne er beregnet for ferdiglaget innhold som film og spill. Nå skal komiteen ha godkjent en overskrivbare utgave av det framtidige lagringsformatet.

HD DVD-formatet konkurrerer om oppmerksomheten med Blu-ray Disc-formatet som er utviklet av Sony. Flertallet av medlemmene i styringskomiteen i DVD Forum støtter i utgangpunktet egentlig Blu-ray Disc. Begge formatene tilbyr optisk lagring ved hjelp av blå laser, og begge støtter lagringskapasiteter som er flere ganger høyere enn det dagens DVD-plater kan romme, men kun HD DVD er foreslått som en standard for DVD Forum.

Ifølge Wall Street Journal er det ventet at styringskomiteen i DVD Forum vil stemme over et antall komprimeringsteknologier, inkludert en foreslått av Microsoft, som skal kunne benyttes sammen disse neste-generasjons optiske lagringsformater.

Til toppen