BEDRIFTSTEKNOLOGI

DVD-Jon låser opp iTunes-musikk

Ved hjelp av et lite Windows-program er det nå mulig å låse opp musikkfilene fra Apple iTunes Music Store og lagre rådataene til harddisken. Norske Jon Johansen står bak.

24. nov. 2003 - 10:02

Jon Lech Johansen, kanskje mest kjent som DVD-Jon etter norgeshistoriens mest omtalte datakrimsak, er ute med et nytt - og for en del kanskje noe provoserende - program.

    Les også:

Denne gangen er det Apples online musikknedlastingstjeneste, iTunes Music Store, som er målet for Johansens utviklingsarbeider. Med den talende overskriften "So sue me" lanserte han fredag i forrige uke "QuickTime for Windows AAC memory dumper" gjennom bloggen sin. Dette er en løsning som gjør at rådataene i MPEG-4 AAC-filer (Advanced Audio Coding) som spilles av i QuickTime Player, blir lagret i filen "Desktop\QTFairUse.aac" på brukerens maskin.

Johansen er riktignok ikke først ute med å lage en slik løsning som omgår Apples kopibeskyttelse. Programmet MyTunes, som stort sett gjør akkurat det samme, har vært omtalt av pressen for flere uker siden. Men Johansens leveres med åpen kildekode, helt presist, det er bare kildekoden som er tilgjengelig på nettstedet hans. Dermed gjøres hullet som utnyttes, kjent for alle.

Det er nok likevel bare et tidsspørsmål før en ferdigkompilert utgave begynner å florere på nettet.

Ifølge The Register er programmet, som også kalles "QTFairUse", et installasjonsprogram som kopierer en spesiell DLL-fil til det rette stedet. Da avskjæres utdataene fra QuickTime før Apples DRM (Digital Rights Management) tar over.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.