DVD-samarbeidet slår sprekker

Sony bekreftet onsdag at de i samarbeid med Philips og Hewlett-Packard vil utvikle et alternativ til den innspillbare utgaven av DVD

Sony bekreftet onsdag at de i samarbeid med Philips og Hewlett-Packard vil utvikle et alternativ til den innspillbare utgaven av DVD

Ifølge Nihon Keizai Shimbun søkte selskapene i mai godkjennelse for den nye standarden hos den europiske foreningen for datamaskinprodusenter, ECMA, og håper på slik godkjennelse innen slutten av året.

- Vi støtter DVD-RAM som et medlem av DVD Consortium, så vi vil ikke være kritiske eller negative til standarden, men vi har for øyeblikket ingen planer om å lage DVD-RAM utstyr, sier en talsmann for Sony, til Newsbytes.

-Vi har jobbet med en ny omskrivbar disk som ikke er i DVD-familien, men vi kom til at det var viktig å gjøre den kompatibel med DVD-ROM. Dette er en indikasjon på hvor viktig vi mener DVD-ROM-formatet er.

Nyheten kommer som en overraskelse fordi DVD-RAM-formatet allerede er fullført. Dete systemet var en kombinasjon av forslag lagt fram av Toshiba og Matsushita på den ene siden, og Sony og Philips på den andre.

- Det nye formatet konkurrerer ikke nødvendigvis med DVD-RAM på alle områder, sier Sonys talsmann.

Han sier videre at systemet ventes å bli rettet mot hjemmebrukere for lagring av data, men ikke i andre applikasjoner, som lagring av video og lyd.

Det nye formatet, som ikke har fått noe navn enda, bruker et faseskiftsystem for å ta opp data.

- Dette er mye nærmere DVD-ROM-spesifikasjonen, forteller talsmannen.

- Dette var svært viktig årsak til valget av faseskiftopptaket fordi det betyr at det å gjøre DVD-ROM-enheter lesekompatible med det nye formatet vil bli mye enklere enn å gjøre det samme for DVD-RAM.

På samme måte som alle DVD-formater og CD, bruker det nye systemet 12 cm plater, men det er i stand til å lagre mer data enn DVD-RAM formatet. En enkeltsidig plate vil kunne inneholde 3 gigabyte med data, og 6 GB på en dobbeltsidig plate. Dette sammenlignet med 2.6 og 5.2 GB på henholdsvis enkeltsidig og dobbeltsidig DVD-RAM.

Til toppen