DVD-spiller filtrerer bort vold og sex

Elektronikkleverandøren Thomson skal levere DVD-spillere som kan filtrere vekk innhold som kan virke støtende.

Elektronikkleverandøren Thomson skal levere DVD-spillere som kan filtrere vekk innhold som kan virke støtende.

Thomson har tatt i bruk programvare fra ClearPlay i en DVD-spiller som selges under varemerket RCA. Spillerne vil selges i butikker i Wal-Mart og Kmart-kjedene, samt via Wal-Marts nettsted.

    Les også:

Med spilleren følger det filter for hundre utvalgte filmer, og gjennom en abonnementsordning kan brukerne laste ned nye filtre hver måned, som ifølge Associated Press må brennes til en CD og deretter lastes inn i spilleren.

Brukerne av DVD-spilleren vil kunne velge mellom filtre inne fire brede kategorier: vold, sex og nakenhet, språk og "annet", som blant annet inkluderer bruk av rusmidler.

Spilleren skal selges for 79 dollar.

Bortsett fra det litt besynderlige faktum at noen skulle ønske å filmer som "Daredevil" og "Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl" hvor utvalgte scener og replikker er filtrert vekk, er det også litt oppsiktsvekkende at en stor elektronikkprodusent velger å ta i bruk programvare som den amerikanske filmbransjen ønsker å stoppe gjennom rettslige skritt. Filmbransjen mener ClearPlay-programvaren klusser med åndsverket som filmene utgjør, mens ClearPlay hevder at programvaren ikke er ulovlig siden den ikke endrer selve DVD-platen.

RCA-spilleren er trolig den første selvstendige DVD-spilleren som tar i bruk ClearPlay-programvaren. Tidligere har den kun vært tilgjengelig for brukere som ønsker å se filtrerte DVD-filmer på en PC.

Til toppen