DVD-spillere lite kompatible med skrivbare plater

En amerikansk undersøkelse viser at mange DVD-spillere og skrivbare DVD-plater går svært dårlig sammen.

Når du kjøper inn tomme CD-plater til CD-brenneren din, forventer du at kan bruke platene i nær sagt en hvert CD-spiller når du har fylt platene med musikk - for eksempel med din egen "greatest hits" hentet fra CD-samlingen din.

    Les også:

Den samme forventningen kan du legge bort når du kjøper skrivbare DVD-plater for å lagre for eksempel de siste videoopptakene dine. En amerikansk undersøkelse utført av National Institute of Standards and Technology (NIST), viser at ingen av de testede platene fungerer på alle spillerne.

NIST skriver i pressemeldingen at det i denne omgangen ble 50 ulike merker og typer av skrivbare DVD-plater på 14 av de mest utbredte DVD-ROM-spillere i USA.

Kompatibiliteten viste seg bare å være 85 prosent. Dette betyr at hvis et opptak gjøres på 10 ulike DVD-merker, er det sannsynlig at minst én av dem ikke vil fungere. Blant problemene som kunne oppleves var at platene ikke fungerte i det hele tatt, at avspillingen plutselig låste seg eller at lyd eller bilde forsvant i blant. Ingen av DVD-spillerne som ble testet kunne lese alle platene, og ingen av platene var kompatible med alle spillerne. Ikke overraskende var støtten for mange av platene langt bedre i relativt nye modeller framfor i de eldre modellene.

NIST planlegger nå en ny testfase som vil inkludere nye spillere og plater. Dette inkluderer også stasjonære opptakere for stuebruk.

Resultatene av NISTs tester vil ifølge instituttet gjøres tilgjengelige for produsentene for å hjelpe dem med å forbedre kompatibiliteten til deres produkter.

Lurer du på hvor godt DVD-spilleren din støtter ulike plater? Da kan du finne mye informasjon på nettstedet DVDRHelp .

;