Dynamiske arbeidsflater også for småbedrifter

RES Software har laget en «lite» versjon av sin suite for å virtualisere pc-er.

Dynamiske arbeidsflater også for småbedrifter

RES Software har laget en «lite» versjon av sin suite for å virtualisere pc-er.

I fjor høst samlet nederlandske RES Software flere av sine verktøy for pc-virtualisering og brukeradministrasjon i pakken Dynamic Desktop Studio. Pakken er en suite for å innføre dynamiske arbeidsflater i en bedrift, samtidig som man innfører kostnadseffektive modeller for brukeradministrasjon.

    Les også:

En av de bærende ideene bak suiten er at bedrifter trenger hjelpemidler for å gjøre IT-infrastrukturen mer fleksibel. I stedet for at IT-avdelingen detaljstyrer brukere manuelt, innføres løsninger for regelstyrt selvbetjening og for automatisk å tilpasse brukerens arbeidsflate til den sammenhengen vedkommende befinner seg i, for eksempel innenfor eller utenfor brannmuren, egen eller ukjent pc og så videre.

Norden-sjef Ole Kristian Sivertsen opplyser i dag at RES tilbyr en «lite» utgave av Dynamic Desktop Studio, treffende kalt DDS Lite. Den koster rundt 360 kroner per bruker, mot 960 kroner per bruker for den fulle pakken. Den omfatter verktøy for profilstyring og funksjoner for automatisering av drift og styring av ressurser. Man kan siden oppgradere til fullversjonen og få selvbetjening, avansert administrasjon og økt sikkerhet.

RES tilbyr samtidig 2011-versjonen av et annet nøkkelprodukt, Workspace Manager, tidligere kjent som Powerfuse. Det tilbyr ett grensesnitt for å administrere både pc-er og virtuelle applikasjoner, og skal kunne lette en samtidig overgang fra tradisjonell pc-drift til Windows 7 og virtuelle arbeidsflater.

Til toppen