TELEKOM

Dype kutt i Motorola

Google vil satse på mer eksklusive mobiltelefoner.

Google kutter kraftig i Motorola Mobility, som heretter skal konsentrere seg om noen få modeller.
Google kutter kraftig i Motorola Mobility, som heretter skal konsentrere seg om noen få modeller.
13. aug. 2012 - 09:28

Google svinger øksa og kutter kraftig i Motorola Mobility – den delen av gamle Motorola som lager mobiltelefoner, nettbrett og tv-bokser.

4.000 mister jobbene sine og en tredjedel av selskapets 94 kontorer verden over blir lagt ned, ifølge New York Times, som skriver at de ansatte ble informert om nedskjæringene på søndag.

Kuttene utgjør 20 prosent av staben, et første synlig skritt i Googles plan om å gjenskape Motorola i sitt bilde.

Google betalte hele 12,5 milliarder dollar, rundt 73 milliarder kroner etter dagens kurs, for den skrantende elektronikkprodusenten som sliter med røde tall i regnskapet.

Overpris

Den enorme porteføljen av mer enn 17.000 patenter, et antatt betydelig patentvern for Android-plattformen, ble fremhevet som en viktig årsak til oppkjøpet da budet ble kunngjort sensommeren i fjor.

Google har senere erkjent at patentene bare er verdt 5,5 milliarder dollar, altså godt under halvparten av kjøpesummen.

Færre modeller

Etter fullføring av oppkjøpet ble toppsjefen i Motorola Mobility erstattet med Dennis Woodside, en direktør fra Googles egne rekker. I tillegg til de planlagte nedskjæringene skal Google ha kvittet seg med hele 40 lederstillinger i Motorola.

Planen nå er å droppe markeder som har vært ulønnsomme for dem, deriblant Asia og India, samt redusere i forskningsavdelingene i Chicago, Synnyvale og Beijing. De skal også kutte kraftig i produktporteføljen, sier Woodside til New York Times.

Snuoperasjonen innebærer ifølge toppsjefen at Motorola-divisjonen slutter å produsere billige håndsett, og heller skal satse på «noen få» smartmobiltelefoner, kraftig ned fra de 27 modellene de lanserte i fjor, ingen av dem merkbart til stede i det norske markedet.

Woodside sa også at Motorola ønsker å satse på teknologi som stemmegjenkjenning som «kan avgjøre hvem som befinner seg i et rom», bedre kameraer og bedre batterikapasitet som «varer i dagesvis».

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.