Dyr og utilgjengelig eller gratis og berømt

Den nye MP3-loven gir artistene valget: Dyr og utilgjengelig, eller gratis og berømt.

Den nye MP3-loven gir artistene valget: Dyr og utilgjengelig, eller gratis og berømt.

Nye tall viser at norsk ungdom piratkopierer musikk i stor skala. Ungdom er ivrige i å laste ned musikk fra nettet, og er sterkt skeptiske til den nye MP3-loven som nå behandles i Stortinget.

De nye reglene vil gjøre det forbudt å kopiere CD-er man har kjøpt om til filer man kan bruke på sin MP3-spiller – hvis CD-en har en kopisperre som må brytes.

Den nye loven kan derfor begrense mangfoldiggjøringen av musikk ettersom mange ikke er villig til å betale, når de kan få tilgang til den samme varen gratis på nett.

I 2005 vil de aller fleste artister legge ut sine videoer på hjemmesider, tilgjengelig 24 timer i døgnet, uten av det koster deg et øre. Både Yahoo.com, real.com, rollingstone.com, msn.com, mtv.com og aol.com vil tilby videoer gratis.

Artisten Bruce Springsteen er blant kjendisene som velger å satse på nedlasting fra Internett før han selger det i butikken, og har valgt MSN som medium.

MSN Music melder nå i en pressemelding at de vil være første tilbyder av Bruce Springsteens første singel fra det etterlengtede albumet Devils & Dust. Singelen med samme navn er eksklusivt tilgjengelig fra MSN Music frem til slipp av platen i butikkene den 25.april.

MSN Music er den største av alle digitale tjenester for nedlasting av musikk, og er tilgjengelig via partneravtaler i Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania, Belgia, Nederland, Østerrike, Sveits, Australia, Brasil og Korea.

CDON.com er den største aktøren som tilbyr digitale underholdningsprodukter i Norden, og selger både CD-er, DVD-er, spill og bøker. Musikknedlastningstjenesten tilbyr musikk av både internasjonale og lokale artister.

MTG, CDON.com sitt morselskap, er en ledende internasjonal medieaktør representert i mer enn 30 land, og med egne TV-kanaler i de skandinaviske og de baltiske landene, samt Ungarn og Russland. MTG er også den største kommersielle radioaktøren i Nord-Europa.

Til toppen