RESULTATERFINANS

Dyr oppstart av bredbåndsaktør

Broadnet har brukt to kroner for hver de har omsatt for siden oppstarten. Helt etter planen, hevder selskapet.

3. okt. 2005 - 09:30

På fire år har Broadnet gått med 186 millioner kroner i tap, mens den totale omsetningen er på 88 millioner kroner, melder Finansavisen.

I fjor var omsetningen 47,1 millioner, og underskuddet var halvert fra året før, til 29 millioner kroner.

Tross store underskudd hevder selskapet at de følger budsjettene. Av underskuddet i år var 20 millioner avskrivninger, og for 2005 skal selskapet går i pluss, hevder administrerende direktør Ole Jacob Moldestad.

Selskaper i telesektoren taper gjerne store penger de første årene på grunn av store investeringer i infrastruktur, som de siden kan bruke i mange år. Netcom triumferte for eksempel på sitt tiårsjubileum, over at de ved oppstarten var spådd samme sjanse som en snøball i helvete. Om Broadnet vil oppnå samme lønnsomhet Netcom siden har fått, gjenstår å se. De opererer i et marked med langt flere konkurrenter enn Netcoms ene.

Broadnet leverer bredbånd til bedriftsmarkedet, og har rundt 2.500 bedrifter på kundelisten. Mesteparten av salget går gjennom partnere. Broadcom er eid av amerikanske Comcast.

Selv om de vil gå i pluss på driften i år, signaliserer Moldestad at det ikke er usannsynlig at eierne vil skyte inn flere millioner for å ta nødvendige investeringer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.