BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dyr satsing for Telia

Svenske Telia har så langt investert 260 millioner kroner i det norske telemarkedet. Underskuddet i fjor var alene på 156 millioner kroner. Telenor Bedrifts Bjørn Formo overtar samtidig som ny toppsjef for Telia i Norge.

Frode Eriksen
25. aug. 1997 - 15:20

Når Formo møter til sin nye jobb ved årsskiftet overtar han en organisasjon som ikke har spart på penger for å få en fot innenfor det norske telemarkedet. Svenske Telia har så langt investert over en kvart milliard kroner på infrastruktur og markedsapparat som forbredelser til liberaliseringen av telemarkedet den 1. januar 1998, skriver Finansavisen.

- Dette har vært en blytung sak å dra i gang, medgir Terje Nordahl, tidligere administrerende direktør for Telias satsing i Norge. Han starter nå på ISEAD i Frankrike før han skal til nye utenlandsoppdrag for Telia i Unisource.

Stein Dahle er konstituert som ny sjef i Telia Norge, i perioden fram til Formo overtar.

Telia har uttalte ambisjoner om å bli nest størst i Norge, og har for å oppnå dét investert tungt, samt inngått en rekke samarbeidsavtaler med flere aktører innenfor IT-bransjen og andre som har et eller annet telenett å tilby, som Oslo Sporveier og energiselskaper.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.