BEDRIFTSTEKNOLOGI

Dyre navn på nettet

Selskapet Multimedia Realty, Inc. lanserer nå kommersiell omsetning av navn til bruk på internett. Navnene som selges er nettadresser med nære relasjoner til kjente navn og begrepet i dagligtalen.

Eirik Flaa
6. nov. 1996 - 15:30

Selskapet Multimedia Realty Inc. selger eller videreselger spesielle webadresser. Adresser som "applets.com " og "losangelescity.com" tilbys for nærmest astronomiske summer. I digi-redaksjonen er det derfor mange som stiller seg spørrende til hvorvidt noen er villige til å betale 650.000 $ for å ha "nirvana.org" som hjemmesideadresse. Uansett, selskapet skryter ihvertfall av enorm respons både fra folk som ønsker å kjøpe, og ikke minst folk som ønsker å selge.

Dersom du tilhører den første kategorien, har Multimedia Realty tilrettalagt for at du kan legge inn bud på ulike typer direkte på deres hjemmeside. Men du som sagt bør ha finansene i orden. Ingen av navnene på basen er billigere enn 3000 $, men i følge en pressemelding fra selskapet er dette en rimelig penge når det tas i betraktning hva slags vare dette i realitenen er; "Buying an Internet domain name is essentially buying cyberspace real estate" sier presidenten i selskapet Steve Newman.

Multimedia Realty er forøvrig ikke alene om å selge internettnavn. Det svenske selskapet med det treffende navnet Control Alt Delete, opererer i samme bransje, og er for tiden inne i et rettighetsoppgjør med endel svenske selskaper. Hvorvidt dette selskapet, som har spesialisert seg på svenske firmanavn, tjener penger står imidlertid som et ubesvart spørsmål.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra