Dyre NetCom-kunder

NetCom sier resultatet for 1998 vil ligge i området rundt 100 millioner kroner. Det er trolig høye markedsføringskostnader som vil trekke ned resultatet i fjerde kvartal.

Under en analytikerpresentasjon torsdag kveld opplyste NetCom at resultatet for 1998 vil ligge i området rundt 100 millioner kroner. Selskapet har ikke vurdert å endre på resultatene for de tre første kvartalene, hvilket innebærer at resultatet for fjerde kvartal forventes å ligge rundt 17 millioner kroner.

Resultatet i tredje kvartal var 40 millioner kroner. Gitt en antatt sponsing av "Rimi-telefoner" på 15-20 millioner kroner er det en rimelig antakelse at det er denne kampanjen samt litt ekstra markedsføring rundt jul som vil trekke ned kvartalsresultatet.

NetCom opplyser at resultat-indikasjonen ble gitt for å justere inn markedets forventninger til årsresultatet.

For 1999 forventer analytikerene et resultat rundt 400 millioner kroner.

Analytikerpresentasjonen torsdag kveld var forøvrig viet en presentasjon av tredje generasjon mobiltelefoni, og fokusert på UMTS-standarden. NetCom ønsket å forklare markedet hva en ny mobilstandard betyr for tjenester og produkter som vil tilbys i markedet fra 2002-2003 og fremover.

Til toppen