Dyrere og dårligere nummeropplysning

Post- og teletilsynet mener privatiseringen fikk motsatt effekt av det man hadde ventet.

Dyrere og dårligere nummeropplysning

Post- og teletilsynet mener privatiseringen fikk motsatt effekt av det man hadde ventet.

Oslo (NTB): Nummeropplysningen skulle bli billigere og bedre etter at monopolet falt, men seks år etter er den dyrere og dårligere, ifølge Post- og teletilsynet.

Prisene er mer enn doblet siden monopolets fall i 2002. Kun to aktører tilbyr i dag tradisjonell nummeropplysning, skriver Dagens Næringsliv.

I Post- og teletilsynet leker man nå med tanker som avdelingsdirektør Torstein Olsen selv kaller for «kjetterske».

– Nummeropplysningstilbudet er dyrere og dårligere enn det var da vi hadde én aktør. Det er mulig det ikke lar seg gjøre å få til konkurranse i dette markedet. Kanskje er et monopol til kundenes beste, sier Olsen.

Det er nå snart seks år siden nummeropplysningen ble avmonopolisert i Norge. Flere aktører utfordret Opplysningen 1881. I dag er det bare Gule Sider 1880 og Opplysningen 1881 som fortsatt tilbyr taleopplysning.

Opplysningen 1881 krever en oppstartsavgift på 6,22 kroner, samt 17,34 kroner per minutt fra du får svar, om du ringer fra en fasttelefon tilknyttet Telenor. Fra mobiltelefon er takstene som regel høyere. Konkurrenten Gule Sider 1880 tilbyr temmelig identiske priser.

Like før monopolet ble avviklet høsten i 2002, var startavgiften på 0,59 kroner og minuttprisen på 9,21 kroner, om du ringte fra fasttelefon.

Olsen ønsker seg en felles sentral der alle som selger telefoni, må melde inn kundenes nummer. I dag eksisterer ikke noe felles innmeldingspunkt, og telefonileverandørene er pålagt å melde inn kundenes nummer til hver enkelt nummeropplysningsaktør, men det er ikke alle som gjør.

Til toppen