JUSS OG SAMFUNN

Dyrt på papir - gratis på nett

Mediebedriftenes Landsforening lanserer i morgen verdens første aviskatalog på Internett. Papirutgaven koster fremdeles 570 kroner, men nettutgaven blir gratis.

Therese Werenskiold
11. des. 2001 - 10:15

Et par ganger i året gir Mediebedriftenes Landsforening ut en aviskatalog med markedsinformasjon om de ulike avisene. I områder der det er konkurranse, kan man da enklere få dokumentert hvor mange eksemplarer som selges av hver avis.

Nå har MBL kommet frem til at det er på tide å legge denne informasjonen ut på nett, og den 12. desember kommer verdens første aviskatalog på Internett, skriver Journalisten.no.

Saksbehandler Ragnhild Holmen i MBL forteller til digi.no at det de samme opplysingene som legges på nett, men det vil være en enklere søkefunksjon, pluss blant annet automatisk utregning av priser. - Det blir litt enklere å finne ut av for de som ikke kjenner avisverdenen, sier hun.

Papirutgaven koster 570 kroner i året. Da får man også en gratis oppdatering. Prisen for neste års papirutgave er ennå ikke fastsatt.

Nettutgaven er imidlertid helt gratis.

- Jeg tror vi kommer til å selge færre papirutgaver, ja, sier Holmen.

Hun forteller at MBL vil fortsette å produsere denne, men i mindre opplag.

- Papirutgaven skal produseres så lenge det er interesse for den. Katalogen legges ut på nettet fordi de fleste har PC og jobber på nettet. Dessuten trenger mediebyråene denne informasjonen elektronisk.

Før var det markedet som betalte for katalogene. Nå betaler avisene en årspris til MBL (beregnet etter opplag), for å få med egen informasjon i katalogen. Dette er markedsinformasjon som avisene er avhengige av å få distribuert.

MBL har i 56 år gitt ut en trykt katalog med nøkkelinformasjon om alle norske aviser. Med nettutgaven vil man lettere kunne oppdatere data over norsk dagspresse. Man vil også finne avisenes annonsepriser og priskalkulator, opplagstall, adresser, kontaktpersoner og tekniske spesifikasjoner. Dessuten er det kart som viser utgiverstedet, skriver Journalisten.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.