Dyrt reir ga IT-fall

Finansdirektør Espen Wollebekk i Merkantildata solgte Merkantildata-aksjer for 15 millioner kroner for å dekke gjeld på sin privatbolig. Sammen med andre innsidere som solgte seg ned sørget han dermed for nedgang i både Merkantildata og IT-indeksen forøvrig.

Finansdirektør Espen Wollebekk i Merkantildata solgte Merkantildata-aksjer for 15 millioner kroner for å dekke gjeld på sin privatbolig. Sammen med andre innsidere som solgte seg ned sørget han dermed for nedgang i både Merkantildata og IT-indeksen forøvrig.

IT-indeksen falt med 0,6 prosent tirsdag, og kom dermed marginalt dårligere ut en markedet forøvrig - utviklingen i totalindeksen vær nærmest flat med en nedgang på 0,1 prosent.

Utslagsgivende for nedgangen i IT-indeksen var et kraftig fall i Merkantildata initiert av flere store nedsalg av primærinnsidere. Mest påfallende var salget til finansdirektør Espen Wollebekk, som offentliggjorde at han har kvittet seg med 132.000 aksjer - mer en halvparten av total beholdning.

- Grunnmuren er belånt opp til ørene, sa Wollebekk til Reuters tidligere idag. En uttalelse som indikerer at finansdirektøren neppe bor trangt; totalt cashet han inn rundt 15 millioner kroner.

- Dette er et sterkt salgssignal kommenterer en analytiker til digi.no. Signalet ble også oppfattet slik av resten av markedet, som sendte aksjen ned 5 prosent til 113 kroner.

NetCom-aksjen gjorde god profil tirsdag og plasserte seg som en av vinnerne i IT-indeksen med en oppgang på knappe to prosent til 187,50 kroner. Sommerkampanjen er nå i gang, men det vil fortsatt ta tid før resultatene vil vise seg. Det ser ut til at uroen i Klart Svar ikke var fullt så ille som man kunne få intrykk av. Oppkjøpscaset bør nå være vel kommunisert i markedet og da skal vel dagens kursnivå ikke være gjenstand for den helt store debatten.

Visma holdt en presentasjon av samarbeidet med Shipnet før markedet åpnet tirsdag, uten at dette ga nevneverdig utslag på kursen. Markedet sendte likevel aksjen opp med 1,7 prosent til 5,90 kroner.

- Jeg fikk et positivt inntrykk. Dette virker fornuftig, sier en analytiker som har tro på at ny ledelse har gitt ny vitalitert til den tidligere tapsbomben.

Det ser ut til at Tandberg ASA nå har ryddet opp i kreativiteten til NuVision. Selskapets finansdirektør tilbakeviste idag at NuVision ville selge Tandbergs produkter under en annen logo. Rogne kunne forøvrig fortelle at Norsk Hydro (agri) har bestilt ytterligere 50 videokonferanse-enheter fra Tandberg i tillegg til de 50 selskapet allerede har i bruk, men Tandberg-aksjen falt likevel med en drøy prosent til 129 kroner.

Omsetningen på Oslo Børs falt noe tilbake tirsdag og endte på 1,1 millarder korner - grunnfondsbevis inkludert.

Til toppen