Dystert for WM-data

En usedvanlig åpen WM-data-sjef Crister Stjernfelt mener at andre kvartal har vært en skuffelse, og mener også at utsiktene for tredje kvartal er mørke.

Datakonsulentene i hele Norden sliter for tiden med elendig salg og svikt i etterspørselen. Aksjekursen til både WM-data AB og Merkantildata ASA, de to store i markedet, har tydelig fått merke nedgangen i markedet.

Men skal vi tro Crister Stjernfelt, som leder WM-data, vil det ikke bli bedre med det første. Han stilte opp i et meget åpenhjertig intervju med svenske Finanstidningen i det som resten av markedet nå oppfatter som den reneste advarsel til aksjonærene.

- Andre kvartal utviklet seg svakere enn det vi trodde i begynnelsen av året. Til og med tredje kvartal ser ut til å bli verre enn det vi opprinnelig hadde regnet med, sier Stjernfelt.

14. august offentliggjør WM-data sine resultater for andre kvartal.

- Vanskelighetene for Ericsson, Nokia og Sonera har fått alvorlige konsekvenser for IT-konsulentmarkedet i Norden. Det er generelt mange konsulenter ute på kundemarkedet i øyeblikket, hvilket setter press på prisene, fortsetter WM-datasjefen.

Han spår at selskapet kommer til å vokse med om lag 10 prosent, men at marginmålet på 10 prosent ikke kommer til å bli nådd i år.

Planen var, ifølge Finanstidningen, å vokse med fem til 10 prosent mer enn markedet, som ble forventet å vokse med 10 prosent.

Til toppen