JUSS OG SAMFUNN

E-bok som bestselger

Den amerikanske forfatterforeningen Romance Writers of America (RWA) har hittil nektet å anerkjenne e-forfattere som ikke har solgt minst 5000 eksemplarer av sine bøker. Nå er tallet endelig nådd.

Therese Werenskiold
23. des. 1999 - 12:21

The Best Laid Plans, en roman av forfatteren Leta Noland Childers som kun finnes som elektronisk bok, har nettopp rundet 6000 solgte eksemplarer.

Romanen ble utgitt i mars av forlaget DiskUs Publishing, og har ligget som nummer én på bestselgerlisten hos EBook Connections siden da. Boken er dermed den best solgte elektroniske roman noensinne.

Salgstallet er av betydning fordi den amerikanske forfatterforeningen Romance Writers of America (RWA) nekter å anerkjenne e-forfattere som ikke har solgt minst 5000 eksemplarer av sin bok, og ingen har hittil klart å oppfylle dette kriteriet.

Foreningen fremholder, ifølge Wired News, at den ikke har noe imot elektroniske bøker, og understreker at RWAs leder Jo Ann Ferguson selv har utgitt noen av sine bøker elektronisk.

Forfatteren Nolan Childers beskriver seg selv som en liten og tykk irsk dame som bor i Sør Dakota. Hun har tidligere jobbet som journalist både i Washington Post og The New York Times, før hun skrev sin første romantiske komedie.

- Jeg begynte ikke å tenke på å skrive morsomme romaner før for et par år siden, sier forfatteren av The Best Laid Plans til Wired News. Boken har nådd bestselger-status på tross av et meget lavt markedsførings-budsjett.

En god e-bok er akkurat det samme som en god bok, det er bare innbindingen som er forskjellig, mener Childers.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra