JUSS OG SAMFUNN

E-bøker drar fra pocket

Digitale titler er nå mest populært, ifølge Amazon.

31. jan. 2011 - 09:08

Pocketbøker har i årevis vært bokbransjens bestselger. Trass dårligere holdbarhet og tregere lanseringstidspunkt trumfer billig paperback sine langt dyrere alternativer med stiv perm.

Derfor var det flere som ikke lot seg forbløffe av at digitale bøker for første gang solgte bedre enn papiralternativet, som meldt av bokgiganten Amazon forrige sommer. E-bøker solgte da tross alt bare bedre enn hardcover.

Men siden har selskapet solgt millioner av Kindle-lesebrett, og salget av digitale boktitler har fortsatt fremgangen. I forrige uke meldte Amazon om nok en milepæl.

- Digitale bøker har dratt forbi paperback og er nå det mest populære bokformatet hos Amazon, sier gründer Jeff Bezos i en pressemelding.

Bezos hadde på forhånd ventet at e-boka ville overta tronen, men trodde det først ville skje i årets andre kvartal. At overgangen skjedde tidligere overrasket ham, og det samtidig med at salget av pocketbøker fortsetter å vokse.

Etter en knapp måned inn i det nye året har de følgende statistikk å legge frem: For hver 100 solgte pockbok selger de 115 e-boktitler. På samme tid er digitalsalget mer enn tre ganger så høyt som for innbundne bøker.

Gratistitler til Kindle er som vanlig ikke inkludert i sammenligningen.

Sterkt julesalg

Meldingen kom samtidig med at kvartalsregnskapet for Amazon ble fremlagt. Julekvartalen ble meget sterkt, og endte opp 36 prosent til 12,95 milliarder dollar sammenlignet med året før.

Det er første gang netthandelkjempen bikker den magiske 10 milliardersgrensen i et kvartal. Nettoresultat etter skatt økte samtidig åtte prosent til 416 millioner dollar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.