Bøkene vil legges ut for salg så snart en tilfredsstillende sikkerhetsløsning er på plass, skriver Universitetsforlaget i en pressemelding. Forlaget jobber nå med å finne gode tekniske løsninger for å forhindre piratkopiering av e-bøkene, og regner med at bøkene er klare for salg i løpet av høsten. Det er innledet et tett samarbeid med Microsoft og andre aktører for å finne den sikreste løsningen.
De elektroniske utgavene vil ikke erstatte papirutgavene, men være et alternativ og et supplement til de trykte bøkene. I en e-bok kan leseren navigere raskt og effektivt i teksten, søke i registrene, markere viktig informasjon og legge inn bokmerker og egne notater.
For studenter vil elektroniske versjoner av pensumlitteraturen innebære at hele pensum kan legges inn i en leser, og gjøre håndteringen av bokstablene enklere og ikke minst lettere.


I første omgang har forlaget produsert seks e-bøker, og alle titlene finnes også i papirutgave. Prisen vil være den samme som for papirutgaven.
Universitetsforlagets e-bøker vil være i Microsoft Reader-format, og kan leses på lommedatamaskiner av typen Pocket PC. Etter at Windows-versjonen av dette programmet ble lansert nylig, kan e-bøkene også leses på enhver bærbar eller stasjonær PC med Windows operativsystem. Dette krever at brukeren laster ned leseprogrammet MS Reader.
Les også:
Feil i e-bok ødelegger for lommedata-brukerne
Reklameguru mener e-bøker må være gratis
IDG kaster seg på e-bokbølgen
Satser på digitale bøker i alle kanaler
Ny elektronisk lærebok for studenter