De lille e-bokforlate RosettaBooks LLC gikk systematisk til verks, og kontaktet kjente forfattere for å få e-bokrettighetene til deres verk, blant andre berømtheter som Kurt Vonnegut.
Avtalene som disse forfatterne undertegnet med forlagene begynte ikke å ta høyde for utgivelser i andre medier enn papir før et stykke ut på 1970-tallet. Rosetta mener de følgelig bare gjelder papirutgaver. Avtalene som Vonnegut og andre har undertegnet med Rosetta, gjelder kun e-bokutgivelser av verk som de selv har den fulle opphavsretten til.
Tirsdag ble denne anken enstemmig forkastet av appellinstansen. Dommerne mener Rosetta må få lov til å fortsette med sin virksomhet. De opprettholder altså avvisningen av Randoms krav om øyeblikkelig stans i Rosettas e-publisering. Søksmålet for overtredelse av bestemmelsene om opphavsrett fortsetter, men ser ikke ut til å være berammet ennå.
E-bøker har ikke blitt den suksess entusiastene håpet. I Norge er det praktisk talt ikke utgitt e-bøker det siste halvannet året. Random og andre store engelskspråklige forlegger har lagt ned sine e-bokavdelinger. De åtte titlene i striden mellom Rosetta og Random har bare solgt i 2000 eksemplarer til sammen.
Etablerte forleggere deler synet til Random House om at Rosettas virksomhet er ulovlig. Forfatterorganisasjonene har derimot engasjert seg på Rosettas side.