BEDRIFTSTEKNOLOGI

E-cash fra Visa

Når Visas pionérprosjekt under ski VM i Trondheim er over, ser det ut til at kortselskapet blir første og eneste kommersielle leverandør av elektroniske kontanter i Norge.

Eirik Flaa
11. des. 1996 - 16:25

Visa og Sparebanken 1 Midt-Norge gjennomfører Norges første pionérprosjekt med elektroniske kontanter under ski VM i Trondheim. Skal man tro Sparebanken 1, blir dette startskuddet for utbredelsen av elektroniske kontanter i Norge.

- Utviklingen vil starte i hjertet av Norges og spre seg utover, sier lederen for prosjektet Tore Svensen til digi:data. Svensen, som til daglig er kontorsjef i Sparebanken 1, sier dessuten at han regner med å ha etablert et operativt system for elektroniske kontanter innen utgangen av 1997. Vi håper på å få integrert nedlastingsystemet i minibankene så fort som mulig, forhåpentligvis i 1997, sier Svensen.

Hos Visa er det også stor aktivitet rundt det nye betalingssystemet som vil bli konsentrert rundt den såkalte EMV-standarden.

- EMV er basert på et felles samarbeid som innebærer at vi ikke utelukker andre aktører. Terminalene som vil bli utplassert vil også kunne håndtere kort i Europay- og Mastercard-standarden, sier Harald Størseth i Visa Norge til digi:data.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.