BEDRIFTSTEKNOLOGI

E-handel krever fleksible ERP-løsninger

Større selskaper med tunge ERP-løsninger, har fått øynene opp for e-handelsløsningen til eZ Publish.

12. des. 2005 - 12:22

En av de virkelige flaskehalsene for nettløsninger, er gode integrasjoner til de ulike ERP-systemene. Riktignok har ERP-leverandørene løsninger som kan benyttes, men enten er løsningene lite fleksible og brukervennlige, eller så er lisensmodellen så dyr at det blir uhensiktsmessig for kundene å benytte seg av dem.

eZ publish-plattformen basert på åpne standarder og kildekode, og brukes av blant annet nettbutikker i mange land. Selskapet bak, norske eZ System, forteller til digi.no at flere av selskapets partnere allerede tidlig i 2003 utviklet integrerte e-handelsløsninger for selskaper som benytter store, proprietære ERP-systemer.

    Les også:

Salgsdirektør Vidar Top i eZ Systems erfarer stor etterspørsel fra flere større selskaper som benytter lukkede ERP-systemer.

Dette har resultert i en lang rekke integrasjoner, som gjør at eZ publish' rammeverk, eCommerce, nå kan brukes på toppen av MBS–Navision, MBS–Axapta, SAP, Visma, Agresso og flere.

Top forteller nå at listen bare fortsetter å vokse, og at det bare på Navision har vært 12 integrasjoner.

- Vi er i dialog med mange, blant annet Maconomy og mange flere utenlandske ERP-selskaper, sier han til digi.no.

Integrasjonen gjøres i mange tilfeller av partnere. Noen av eZ systems partnere har også laget utvidelser til eZ publish som gjør det enda raskere å sette opp tilpassede nettbutikker.

Et eksempel på dette er Vizytech, som har utviklet en out-of-the-box-løsning med et et helt kartotek av tilpasningsvennlige moduler. Nexus Consulting har nylig utviklet nettbutikken til Caprino Studios, som for øvrig spiller sammen med Postens EDI.

Andre norske eksempler på ERP-integrerte løsninger basert på eZ publish, levert av Nexus Consulting er gsm.no og kidsfashion.no.

Alf Henning Olsen fra Datauniversitetet påpeker at dette er interessant for markedet, slik det er i dag.

- Jo enklere, desto bedre. Det vesentlige er at man hjelpes til å forstå hvordan det fungerer uten å nødvendigvis måtte beherske teknologien som ligger bak, sier han.

Han forteller at Datauniversitetet stadig mottar signaler fra markedet om at det er et stort behov for tilgang på både kompetanse og gode verktøy når det gjelder eHandel.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.