JUSS OG SAMFUNN

e-Handel og blogg kan gi skattesmell

Tjener du penger på nett? Husk at skattereglene gjelder også for deg.

16. apr. 2010 - 11:43

Hvis du tjener penger på bloggen din, driver nettbutikk eller på annen måte har inntekter fra virksomhet på internett, så har Skattetaten en krystallklar beskjed til deg:

- De samme skatte- og avgiftsreglene gjelder for deg, som for all annen inntektsgivende aktivitet.

Det hjelper ikke at nettsiden din ligger på en server som er plassert i utlandet. Skattefuten beregner skatt og avgift basert på hvor nettjenesten drives fra.

Programvare som distribueres fra utenlandske nettsteder slipper heller ikke unna.

Det er i det hele tatt en lang rekke forhold og regler som gjelder for omsetning og inntekt ved nettbasert handel og virksomhet.

Må du betale avgifter ved handel på eBay eller Finn.no? Er salg av domenenavn skattepliktig? Hvor mye kan du vinne i utenlandske nettspill før gevinsten skal beskattes?

Dette og mye mer gir Skatteetaten nå svar på gjennom en helt ny temaside, som de nå har etablert.

Bakgrunnen for initativet er at skattemyndighetene har merket seg at handel over internett vokser kraftig. Det er et økende informasjonsbehov om skatte- og avgiftsreglene som gjelder.

- Det er blant annet viktig å være oppmerksom på når en hobby går over til å bli næringsvirksomhet eller hvordan reglene er når nettdrift og omsetning går over landegrenser, opplyser Skatteetaten i en pressemelding.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.