E-handel setter fart på Computer Associates

Computer Associates løsninger for elektronisk handel har blitt en suksess. Det viser tallene for tredje kvartal.

Computer Associates løsninger for elektronisk handel har blitt en suksess. Det viser tallene for tredje kvartal.

Computer Associates (CA) er verdens tredje største programvarehus etter Microsoft og IBM. Kvartalet fram til 31. desember 1999 viser en omsetningsøkning i forhold til samme kvartal året før på 33 prosent til 1,81 milliarder dollar. Driftsresultatet økte med 20 prosent til 424,8 millioner dollar.

Toppsjef Charles Wang forklarer framgangen ved at nye og etablerte selskaper satser på e-handel og velger stabile og skalerbare løsninger der CAs produkter og løsninger inngår.

49 prosent av omsetningen (898 millioner dollar) kommer fra programvare til distribuerte systemer, mens stormaskinsystemer tar 43 prosent (776 millioner dollar). Service står for de resterende åtte prosent, det vil si 126 millioner dollar. Dette tallet vokste med 64 prosent, selv om CA stilte betydelige ressurser gratis til rådighet for å rydde opp i år 2000- problemer.

Det er sparsomme opplysninger på den geografiske fordelingen. Informasjonssjef Christofer Björkvall i CA Norden vil ikke oppgi tall, men kommenterer at Norden er helt på høyde med Nord-Amerika når det gjelder resultater innen e-handel. Den nye sjefen i CA Norge, Stephan Juhl-Nielsen, var ikke tilgjengelig for kommentar.

I sin redegjørelse framhever CA kun Nord-Amerika der omsetningen økte med 41 prosent til 1,23 milliarder dollar. Det vil si at under en tredel av CAs omsetning kommer fra "den øvrige verden".

Björkvall opplyser for øvrig at prosjektdirektør Petter Fossum som sa opp sin stilling i CA Norge før jul, er tilbake i CA. Dette skal være helt uavhengig av avgangen til Norden-sjef Terje Langlete.

Les:


Flere frafall hos Computer Associates
Brått slutt for Terje Langlete i Computer Associates
CA kjøper trolig et internasjonalt konsulentselskap
Gratis e-handelsløsning mot å få prosenter av omsetningen
For snever holdning til e-handel
CA åpen for å overta norske nisjeutviklere
Første kontrakt med tjenestegaranti innen ett år
Varsler død over konsulentene
CA definerer sin rolle innen utleie av programvare

Til toppen