RESULTATERFINANS

E-handel vil nå 550 milliarder dollar i år

En amerikansk rapport viser at e-handelen vil vokse voldsomt i tiden som kommer. I 2001 skal global e-handelsomsetning nå 550 milliarder dollar, 4.950 milliarder norske kroner.

Sigvald Sveinbjørnsson
21. mars 2001 - 11:35

I fjor sto e-handelen i verden for en omsetning på 286 milliarder dollar, 2500 milliarder norske kroner. Det viser en rapport fra eMarketer. I 2004 skal dette øke til ufattelige 3,2 tusen milliarder dollar, rett under 30 tusen milliarder norske kroner. Det er en økning på 90 prosent.

Det er det amerikanske bransjetidsskriftet eCommerce Times som skriver dette.

Selv om det har vært mye snakk om nedgangstider i den globale økonomien vil veksten i e-handelen øke også i år. eMarketers mener at det kan bli en vekst på 92 prosent, til 550 milliarder dollar, 4.950 milliarder dollar.

- Internett er fullt levende. Når man snakker om vekst innen e-commerce både i USA og ellers i verden, så er alt på skinner trass det vi ser i økonomien, sier Geoff Ramsey, toppsjef i eMarketers, til eCommerce Times.

Rapporten er et produkt av data samlet inn fra mer enn 100 organisasjoner.

Selskapet konkluderer med at e-handel kommer til å vokse selv om totalt salg av varer ikke gjør det, siden folk i større grad migrerer til Internett som handelskanal.

Dette vil blant annet bli hjulpet frem av at tradisjonelle selskaper vil satse mer og mer på e-handel, og ta over territorium fra de skadde dotcom-selskapene.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.