E-Julehandelen offisielt åpnet

Sterk åpning på amerikansk julehandel kan bli redningen for slitne E-handelsselskaper. Forbrukerne har ikke hørt om nedkjøling av økonomien.

I USA startet den offisielle julehandelen denne helgen med et smell.

Mer enn 67 million besøkende vandret inn kjøpesentrene allerede fredag, som var dagen etter feiringen av den tradisjonelle Thanksgiving-høytiden. Dette var hele 9,7 prosent mer enn på samme tidspunkt i fjor. Tallet er en tangering av det tidligere rekordbesøket den 18.desember i fjor.

Det er med andre ord ikke tegn på at det skorter på kjøpevilligheten blant amerikanske forbrukere, og fortsatt er det en kort måned frem til julefreden senker seg.

Online-selgerne kunne også registrere en kraftig økning i trafikken i løpet av helgen.

Ifølge varehuskjeden Kmart skal andelen besøkende som faktisk handlet mens de var inne på selskapets Internettsider ha tredoblet seg i forhold til det som er normalt. I tillegg skal det være en kraftig økning i hvor mye den enkelte kjøper for.

Salgsslagerne for Internettstedene er i første rekke leker, merkevarer og treningsutstyr.

Yahoo! sier at selskapet doblet omsetningen fredag i forhold til dagen etter Thanksgiving i fjor. På denne portaltjenesten er det samlet hele 10.000 forskjellige såkalte E-taljister.


Analyseselskapet Jupiter Research regner med at 35 millioner amerikanere vil handle over Internett i løpet av november og desember i år. Dette er 15 millioner flere enn i fjor. Samlet forventer selskapet at disse vil omsette for totalt opp mot 12 milliarder dollar i denne perioden. Dette innebærer i tilfelle en meromsetning på 66 prosent i forhold til samme periode i fjor.

Til toppen