E-læringsselskap må si opp 100

M2S skal redusere sine kostnader med 20 prosent, og sier i disse dager opp mellom 90 og 100 medarbeidere. - Vi har vært gjennom tøffe tider, sier direktør for Norges-kontoret Ole Martin Dahle.

Det svenske, internasjonale e-læringsselskapet M2S gjennomfører nå et omfattende restruktureringsprogram for å kunne nå lønnsomhet i konsernet. Kostnadene skal reduseres med 20 prosent, og selskapet sier opp mellom 90 og 100 medarbeidere.

Videre planlegger M2S at datterselskapet i England blir overdratt til den lokale ledelsen. I tillegg skal M2S Irland avvikles, og produksjonen av standard e-læringstitler skal flyttes til Sverige.

Restruktureringen vil koste selskapet rundt 25 millioner kroner, som skal belastes resultatet i tredje kvartal i år. Hoveddelen av programmet får effekt fra og med fjerde kvartal i år, skriver M2S i en pressemelding.

Administrerende direktør Ole Martin Dahle i M2S Norge AS sier de der nettopp har lagt prosessen bak seg.

Ved Norges-kontoret har to personer mistet jobben, og tre har de siste månedene sagt opp selv. Dermed er det åtte medarbeidere igjen.

- Vi har vært gjennom tøffe tider, sier Dahle som mener utsiktene fremover ser bedre ut.

- Vi har følere kunder som kjøper produktene våre for andre og tredje gang. Pedagogikk og metodikk er gjennomprøvet, og det fungerer. Totalmarkedet har vært gjennom en nedgangsfase som også har rammet oss, forteller han til digi.no.

Til toppen