RESULTATERFINANS

E-Line Group kjøper Zema

E-Line Group satser på sterkere kompetanse innen direkte e-handelløsninger i det skandinaviske markedet, og kjøper derfor konsulenthodene i Zema AS.

Ole-Andreas Krohn
29. sep. 2000 - 14:20

E-Line Group ASA kjøper Zema AS for NOK 12 mill i egne aksjer, NOK 3 mill i kontanter og overtagelse av kontantbeholdningen.

E-Line Group har sin virksomhet innen infrastruktur for direkte handel i Skandinavia. Selskapet er en av de større aktørene på e-handel i Norge.

Virksomheten er organisert via selskapet HomeBox AS som leverer ett standardisert system for direkte handel, - via egne og assosierte selskaper for direkte handel som Sportmann, Cubus, Dressmann og Expert, - via leveranser av fysisk og elektronisk infrastruktur for direkte handel i datterselskapet 1to1Factory AS, - samt via utviklingsselskapet TenPipes AS i Joint Venture med Andersen Consulting.

E-Line Group har også ett samarbeid med ICA / Hakon i funshopper.no.

Zema AS er et konsulentselskap som har spesialisert seg på transaksjonsorienterte intranettsystemer og ledelsessystemer. Selskapet har 7 ansatte og omsatte i 1999 for NOK 6,3 mill med et resultat før skatt på NOK 2,7 mill.

Zema har flere store norske bedrifter som kunder og har bl.a. levert løsninger til Narvesen, Bertel O. Steen AS, Sparebanken NOR, Nestle, Navia Aviation og Postbanken.

E-Line Group ønsker med kjøpet å utvikle felles direkte handelsløsninger for skandinaviske handelsbedrifter. Zemas kompetanse skal etter planen bli et viktig konkurransefortrinn innen integrasjon av direkte handelsløsninger og andre informasjonssystemer hos partnere og kunder.

Det oppkjøpte selskapet skal integreres med E-Line Groups eksisterende virksomhet innen utvikling og drift av direkte handelsløsninger.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.