E-Line Group selger lager i Fredrikstad for 30 millioner

E-Line Group blir enige med Posten om å fordele rollene innen e-handel. E-Line Group bytter bort lagervirksomheten i Fredrikstad med Escape og får nesten 30 millioner i mellomlegg.

E-Line Group blir enige med Posten om å fordele rollene innen e-handel. E-Line Group bytter bort lagervirksomheten i Fredrikstad med Escape og får nesten 30 millioner i mellomlegg.

E-Line Group ASA (ELG) selger nå 95 prosent av aksjene i datterselskapet 1to1Factory AS til Posten. Dette meldes i en pressemelding fra selskapene i dag.

1to1Factory holder til i Fredrikstad, og har 49 ansatte. De jobber med varemottak, varehotell, plukklager, retursenter, fakturering og kundeservice på telefon. 1to1Factory håndterer all direkte handel for Sportmann, Dressmann, Expert (EXP), Click Fotoservice og Cubus.

Posten betaler 29,5 millioner kroner for aksjene i 1to1Factory AS. I tillegg overdras alle aksjene i Postens eget kjøpesenter på Internett, Escape AS, til E-Line Group.

På denne måten vil Posten spesialisere seg innen logistikk, mens E-Line Group spesialiserer seg innen elektronisk infrastruktur for handel.

E- Line Group ønsker å forsterke sitt fokus på HomeBox som en felles elektronisk infrastruktur for direkte handel for etablerte handelsaktører, mens Posten ønsker å posisjonerer seg som tjenesteleverandør innen konsument-logistikk. Gjennom kjøpet får Posten tilgang på en logistikk-kundebase.

Samtidig sier E-Line Group at det forventes videre vekst, blant annet via pågående forhandlinger med store norske handelsbedrifter.

Escapes partnere kan også oppnå stordriftsfordeler gjennom bruk av HomeBox-plattformen hos E-Line Group. Escape-konseptet benyttes av en rekke nisjebutikker som SolCigar, Gullsmed Heyerdahl og Tie Rack i tillegg til Postbutikken og Postens Frimerketjeneste.

1to1Factory og HomeBox har et eksklusivt samarbeid det første året og det åpnes deretter opp for fritt salg av tjenester fra 1to1Factory i markedet. Det foreligger også en opsjon på overtakelse av de siste 5 prosentene i 1to1Factory.

Til toppen