E-Line Group varsler oppkjøpstokt

Det norske e-handelselskapet E-Line Group, tidligere Motegruppen, har lommene fulle av penger etter en stor rettet emisjon. Nå skal selskapet ut på oppkjøpstokt.

E-Line Group fikk i de verste boo.com tider emitert inn like under 50 millioner kroner fra institusjonelle investorer i Norge. Disse pengene skal selskapet bruke til å ekspandere hardere i det norske og nordiske markedet.

- Vi trenger ikke se på kontoen hver dag, sier Bent Brugård til digi.no. Han er administrerende direktør i E-Line Group, tidligere Motehuset. Dette selskapet driver med e-handel og direktesalgsløsninger. Blant annet har de avtale med Varner-kjeden, samt en nyskrevet e-handels avtale med Expert Eilag.

Les:
Gamlinger shopper sammen på nett
E-Line Group vil ha flere nett-kremmere
I dag ble en rettet emisjon i selskapet på like under 50 millioner ferdig. Grunnen til at selskapet ville ut og hente penger nå var å gjøre noe med aksjonærstrukturen. - Vi ville gjerne ha en mer likvid aksje samtidig som vi ser at dette var en god mulighet å skaffe penger til ekspansjon og oppkjøp, sier Brugård til digi.no.

E-Line Group har nå en velfylt pengepung, etter hva digi.no kjenner til, på over 100 millioner kroner.

Disse skal brukes til å kjøpe opp og ekspandere. Brugård sier til digi.no at selskapet er i samtaler med flere aktører, enten for oppkjøp eller andre former for samhandling. - Vi er i samtaler, men jeg kan ikke si noe mer konkret enn det. Det vil nok ta litt tid før noe er på plass, sier Brugård.

Ekspansjon i Norden står også på agendaen. Selskapet har inngått en avtale med konsulentselskapet Andersen Consultingsom blant annet skal hjelpe E-Line Group ut i verden.
Til toppen