E-line skifter strategi igjen

E-line Group meldte om underskudd i siste kvartal. Samtidig opplyses det om en ny strategiendring

Nå vil E-line skifte fokus igjen. E-line Group ble i sin tid bygd på et postordreselskap, som omdefinerte seg som e-handelsselskap. Dette ga i sin tid en kraftig reprising av selskapet. Bakgrunnen er den positive utviklingen i datterselskapet Data Respons, skriver selskapet i meldingen.

"Målsettingen er å bli en ledende europeisk Embedded Solutions-aktør. Dette vil blant annet innebære en forenklet organisasjonsstruktur og at datterselskapet TenPipes AS, som utfører software systemutvikling, skal søkes avhendet eller spunnet av. Strategiendringen vil medføre engangskostnader i tredje kvartal. De organisatoriske og økonomiske konsekvensene av strategiendringen vil bli konkretisert i løpet av tredje kvartal. På bakgrunn av beslutningen om å spisse strategien mot markedet for Embedded Solutions, er det besluttet å fremme forslag overfor selskapets generalforsamling om endring av navn fra E-Line Group til Data Respons som er et innarbeidet merkenavn innen Embedded-markedet", heter det i meldingen.

- Det forventes et positivt fjerde kvartal, mens det i tredje kvartal forventes engangskostnader knyttet til strategiendringen, heter det videre.

E-Line Groups driftsinntekter utgjorde i andre kvartal 51,6 millioner kroner, noe som gir en vekst på 57 prosent sammenliknet med konsernets regnskapstall for tilsvarende periode i 2001.

Resultat før skatt i andre kvartal utgjorde minus 0,6 millioner kroner en forbedring på 11,3 millioner kroner sammenliknet med konsernets regnskapstall for andre kvartal 2001.

Denne saken er skrevet av iMarkedet, en søsterpublikasjon av digi.no.

Til toppen