E-post antyder Microsoft-investering i SCO

En intern SCO-e-post sies å bevise at Microsoft finansierer milliardsøksmålet mot IBM.

En intern SCO-e-post sies å bevise at Microsoft finansierer milliardsøksmålet mot IBM.

Eric Steven Raymond, kjent åpen kildekodeevangelist, har offentliggjort en e-posten fra strategikonsulent Mike Anderer til to av toppsjefene i SCO Group, Chris Sontag og Bob Bench. I e-posten står det blant annet at "Microsoft vil ha skaffet oss 86 millioner, inkludert Baystar". BayStar Capital, et venturekapitalselskap, investerte ifølge The Register 50 millioner dollar i SCO i oktober.

SCO trengte disse pengene for å holde seg selv i live mens det saksøker IBM for 5 milliarder dollar for påstått piratkopiering av opphavsrettsbeskyttet Unix-kode til Linux.

E-posten utgjør det tiende i Raymonds Halloween-serie med dokumentasjon om Microsofts forhold til åpen kildekodebevegelsen.

Raymond mener e-posten beviser at Microsoft har vært kraftig involvert i å holde SCO gående, siden SCO denne uken hadde 68,5 millioner dollar på bok. Uten pengene fra Microsoft, ville SCO hatt en gjeld på 15 millioner dollar, hevder Raymond.

SCOs talsperson Blake Stowell bekrefter at e-postmeldingen er ekte. Samtidig sier han at strategikonsulenten som sendte e-posten, har misforstått faktaene i avtalene han skriver om.

- I motsetning til det Raymond har oppfattet, har ikke Microsoft arrangert eller deltatt i Baystar-transaksjonen, sier Stowell til The Register.

Du finner hele e-posten gjengitt på denne siden, inkludert Raymonds kommentarer.

Det har lenge vært spekulert i om Microsoft kan ha en rolle i spillet som SCO driver mot Linux og åpen kildekodefellesskapet. Teorien om at Microsoft har en viktig rolle, strider mot at den gamle ringreven og Microsoft-hateren Ray Noorda skulle trekke i trådene hos SCO. I 1999, mens Microsofts juridiske rådgivere hadde mer enn nok med monopolsøksmålet fra USAs justisdepartement, sopte Noorda opp rettighetene til det for lengst utkonkurrerte og utrangerte PC-operativsystemet DR-DOS, og greide å presse 250 millioner dollar ut av Microsoft i et rettslig forlik om forholdet mellom DR-DOS og MS-DOS. Reorienteringen av SCOs Linux-baserte forretningsplan til å kun drive søksmål mot IBM og andre, kan med en viss sannsynlighet føres tilbake til Noordas innflytelse over selskapet.

    Les også:

Til toppen