BEDRIFTSTEKNOLOGI

E-post brevbombe

En feil i Netscape Navigator åpner for "brevbomber" via e-post. For kyndige brukere er det enkelt å sende elektronisk post som fryser Netscape Navigator og potensielt låser hele PCen.

Jens Kanden
9. okt. 1996 - 11:00

En nylig oppdaget feil kan føre til at Netscape Navigator fryser. Kyndige personer kan med letthet sende e-post beskjeder som fryser programmet og i visse tilfeller hele maskinen. Ved å sende e-post til brevleseren i Navigator med kommandoer som ber om å få data fra et reservert DOS filnavn, kan programme stoppes. Slike filnavn er porter som COM1-COM4, AUX og LPT1. Fordi det ikke kommer noe data gjennom portene, fryser Navigator.

Erfaringer fra USA viser at slike "brevbomber" faktisk kan fryse hele maskinen. Netscape i USA har lovet å fikse problemet i neste utgave av Navigator.

- Vi har ikke hørt om dette problemet og ikke fått noen meldinger om dette i Norge, sier Dag Bunæs, daglig leder i Nocom AS, den norske importøren av Netscape-produkter. Fra tid til annen meldes det om at det finnes små feil i vår eller konkurrentenes nettleser. Min erfaring er at slikt blir fikset meget raskt, avslutter Bunæs.

digi:data fant ingen referanser til problemet på Netscapes supportsider.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.