JUSS OG SAMFUNN

E-post-kampanje oppfordrer til opprør i Irak

Det amerikanske forsvaret har satt i gang en e-post-kampanje rettet mot høytstående militære- og sivile tjenestemenn i Irak, opplyser en anonym kilde i Pentagon.

Norsk Telegrambyrå
12. jan. 2003 - 21:03

I e-posten oppfordres tjenestemennene om å gjøre opprør mot president Saddam Hussein. Ifølge besøkende i Irak begynte tjenestemenn å motta e-postene forrige uke.

- Dersom du bidrar med informasjon om masseødeleggelsesvåpen eller hindrer bruken av dem, vil vi gjøre det som er nødvendig for å beskytte deg og din familie, står det i e-posten.

- Dersom du lar være å gjøre det, vil det føre til alvorlige personlige konsekvenser, står det videre i e-posten sendt fra det amerikanske forsvaret.

E-post i Irak er statlig kontrollert og tilgjengelig kun til et lite antall personer, inkludert tjenestemenn i regjeringen, offentlig ansatte, akademikere og forskere.

Kampanjen er en del av Bush-administrasjonens propaganda for å oppfordre de irakiske soldatene om å styrte Saddam eller i det minste legge ned våpnene dersom USA går til militært angrep.

- USA og landets allierte ønsker at det irakiske folket blir satt fri ifra Saddams urettferdighet, og at Irak blir et respektert medlem av det internasjonale samfunnet, står det til slutt i e-posten.

USA har allerede i en måned droppet flygeblader over Irak for å forsøke å undergrave støtten til Saddam Hussein.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.