E-postopplysning på 180

Dette visste du ikke: Spør du damen eller herren på Opplysningen 180 om en e-post-adresse, får du ofte svar.

Dette visste du ikke: Spør du damen eller herren på Opplysningen 180 om en e-post-adresse, får du ofte svar.

Telenor tilbyr foreløpig ingen komplett tjeneste med opplysninger om e-postadresser, men informasjonssjef i Telenor Media, Sissel Faller, sier det er et marked som vurderes seriøst. I dag kan man be om å legge inn e-postadresse som en tilleggsopplysning i telefonkatalogen eller på Opplysningen 180.

Det er helt tilfeldig om firmaer eller privatpersoner har e-postadresse tilgjengelig i telefonkatalogen eller på opplysningen 180.

- Det er mange tilbydere på e-postadresser, og et svært omfattende arbeid å samle alle. Dessuten skal det kvalitetssikres, sier informasjonssjef i Telenor Media, Sissel Faller, til digi.no. Hun legger til at det er et marked selskapet vurderer seriøst.

Ifølge Faller kan firmaer og privatpersoner be om å legge inn e-postadresse som en tilleggsopplysning, både i telefonkatalogen og på Opplysningen 180. Det er ennå ikke vurdert om dette skal koste noe ekstra.

- Slik det fungerer nå får Telenor opplysninger fra alle teleoperatørene i Norge. Mange av disse tilbyr e-post, og gir Telenor opplysninger om e-postadresser som en del av avtalen. I tillegg er det mange av e-posttilbyderne som ikke er teleoperatører, og disse e-postadressene er det vanskelig å få oversikt over.

- Har dere vurdert en egen e-postopplysning?

- Nei, ikke foreløpig. Det som vurderes er e-postadresser i en hensiktsmessig form.

Faller understreker at det er en økende etterspørsel etter opplysning om e-postadresser, men kan ikke si hvor stor etterspørselen er.

Til toppen