JUSS OG SAMFUNN

E-posttjenester sperret i Iran

Også søk gjennom Google, Microsoft og Yahoo er blokkert.

Opptrappingen av nettsensuren kom dagen etter feiringen av 33-årsdagen for revolusjonen. Bildet er fra Azadi-plassen i Teheran der folk sto med flagg og med bilder av den øverste leder, ayatollah Ali Khamenei.
Opptrappingen av nettsensuren kom dagen etter feiringen av 33-årsdagen for revolusjonen. Bildet er fra Azadi-plassen i Teheran der folk sto med flagg og med bilder av den øverste leder, ayatollah Ali Khamenei. Bilde: Scanpix REUTERS/Caren Firouz
13. feb. 2012 - 08:28

Teheran (NTB-AFP): Iranske myndigheter har ytterligere begrenset tilgangen på internett for sine borgere. De siste dagene er populære e-posttjenester og søkemotorer blitt blokkert.

Millioner av iranere har ikke kunnet logge inn på e-postkontoene sine på populære nettsider som Gmail, Hotmail og Yahoo siden torsdag, skriver iranske medier søndag. Myndighetene har ikke kommet med noen offisiell forklaring på hvorfor de har blokkert nettstedene.

Det meldes om at forbudet også skal gjelde nettsidene til flere nasjonale og internasjonale medier, samt søkemotorer.

Den nye innskjerpingen kan «komme til å koste regimet dyrt», advarer den høytstående iranske politikeren Ahmad Tavakoli, som kritiserer filtreringen og mener den vil øke frustrasjonen blant Irans utdannede befolkning. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.