BEDRIFTSTEKNOLOGI

E-Stamp: Porto-salg per Internett

Microsoft og AT&T Ventures har begge investert i E-Stamp Corporation, et lite firma som håper på å selge porto over Internett

22. sep. 1997 - 09:21

AT&T Ventures og Microsoft vil begge eie 10 prosent av E-Stamp og ha hvert sitt sete i styret.

E-Stamp planlegger å sette ut sin klient- og tjener-programvare for beta-testing mot slutten av dette året. Produktet vil gjøre det mulig for brukere av Windows 95 og NT å hente ned porto fra Internett, lagre det og så skrive ut frimerker på konvolutter og brev. Selskapet ønsker først å fremst å rette seg mot småbedriftmarkedet.

David Readerman, en analytiker ved Montgomery Securities Inc., sier til Wall Street Journal at Microsoft ser på E-Stamps produkt som en måte å øke verdien på deres desktop-programvare.

E-Stamps nyskapende programvare er utviklet for å fjerne bryderiet med å stå i kø på postkontoret, forteller Readerman videre.

Ytterligere finansielle detaljer om investeringen er ifølge Wall Street Journal ikke tilgjengelig.

E-Stamps grunnlegger, Salim Kara, har sakt at han fikk ideen til E-Stamp i 1993, da han sendte sin sekretær til postkontoret for å etterfylle portoautomaten som hans produksjonsbedrift leide. PÅ veien tilbake ble sekretæren utsatt for en liten bilulykke og Kara satt igjen med en regning for reparasjon av bilen.

-Jeg tenkte da at det måtte finnes en bedre måte å håndtere porto på, forteller Kara til Wall Street Journal.

Den amerikanske posttjenesten, som leverer ferdigfrankert post for rundt 20 milliarder dollar i året, håper at den ny datamaskinbaserte metoden vil redusere svindelen på dette området. Dette antas å være så stor som 100 millioner dollar årlig.

Men den føderale etaten, som ville teste og godkjenne de foreslåtte elektroniske frimerkene, har ikke gjort det enkelt for små bedrifter å få deres produkter på markedet.

Ifølge Kara tok det ham seks måneder å få audiens hos toppledelsen ved U.S. Postal Service. Ledelsen godkjente ikke et grunnleggende utkast før i 1995 og siden insisterte de på sikkerhetsegenskaper som kostet E-Stamp millioner av dollar å investere i.

AT&T Ventures er AT&T Corporations investeringsavdeling.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.