RESULTATERFINANS

E*Trade tilbyr norsk USA-handel

E*Trade lanserer amerikansk aksjehandel fra Norge tirsdag den 26. september.

Oddmund Grøtte
25. sep. 2000 - 08:48

Fra tirsdag 26. september kan E*Trades norske kunder handle aksjer på tre forskjellige markeder; Oslo, Stockholm og alle tre markedene i USA (Nasdaq, NYSE og AMEX).

- Som verdens ledende leverandør av finansielle tjenester er det viktig for oss å tilby kundene den mest komplette tjenesten. Handel på det svenske markedet har så langt vært en suksess, og vi fant det derfor naturlig å tilby amerikansk handel. Vi tror dette ytterligere vil differensiere vår tjeneste fra de øvrige, og også være et meget godt tilbud til de profesjonelle aktørene i det norske markedet, sier daglig leder i E*Trade, Magne Solberg, i en pressemelding.

Det svenske søsterselskapet til E*Trade Norge har allerede tilbudt online amerikansk aksjehandel til sine kunder i noen måneder:

- Statistikken fra Sverige viser at de svenske investorene kjøper aksjer i store og velkjente IT-selskap. Blant de ti aksjene som det har vært flest handler i, finner vi blant annet Cisco, Microsoft, Oracle, Qualcomm og Apple. Den aksjen som er handlet mest på Nasdaq er for øvrig svensk, ikke overraskende er det Ericsson, sier Solberg.

digitoday.no kan opplyse om at det bare er projektorselskapet In Focus, cruiseselskapet RCCL og offshoreselskapet PGS som det er aktiv handel i på NYSE og Nasdaq og som også er notert i Oslo. Flere norske selskaper er notert, men de preges av veldig tynn handel.

E*Trade har som mål å etablere seg i flere markeder i løpet av de neste to årene:

- Markeder som England, Danmark og Japan kan være mulige markeder vi vil tilby norske kunder om noe tid. Men dette er en tøff bransje der tilleggstjenestene på sikt vil være vel så viktige som selve handelsmuligheten. Vi arbeider kontinuerlig med vårt amerikanske moderselskap om å kontinuerlig bygge ut tjenestespekteret til våre kunder. Oppdatert informasjon, analyser og tilgang på nye tjenester er viktige elementer i å holde på kundene, heter det i pressemeldingen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.