E-Trade utfyller Storebrand

Den norske avdelingen av den amerikanske finanstjenesten E-Trade har inngått et samarbeid med Storebrand Bank. Dette betyr 450 000 kunder for E-Trade som lanserer børs- og banktjenester i juli.

Den amerikanske bank- og nettmegler E-Tradeetablerte seg i Norge i fjor. I juli lanserer selskapet bank og finanstjenester i samarbeid med den norske banken Storebrand.

E-Trade skal levere aksjehandel til Storebrands bankkunder samtidig som Storebrand skal gi kundene til E-Trade banktjenester. Storebrand Bank har ikke bygget opp en egen nettmegler-tjeneste men får nå i både pose og sekk. E-Trade skal nemlig ikke bare servere aksjesparere og spekulanter Oslo Børs. Stockholm blir også å finne samtidig som at de amerikanske børsene skal innlemmes etter hvert.

- Nå har vi brukt tid og krefter på å bygge opp organisasjon og rutiner for å lansere tjenestene. Avtalen med Storebrand Bank er veldig viktig for oss, og vil gi oss en meget god start i markedet, sier Magne Solberg, administrerende direktør for E-Trade Norge, til digi.no.

E-Trade har internasjonalt bygget allianser med virtuelle banker (banker uten filialnett, men som drives over telefon og Internett). I USA etablerte E-Trade et samarbeid med Telebank. Dette endte med at E-Trade like godt kjøpte hele banken, og ble derfor en toneangivende aktør i den amerikanske bankverdenen.

Les mer om E-Trade:


E*Trade kjøper 8500 minibanker
Lite lojale nettbank-brukere i USA
Investeringsbank kun for nettet

Til toppen