BEDRIFTSTEKNOLOGI

«Eagle» kan komme i din neste supermobil

ARM skal utvide Cortex-familien med tre nye kjerner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. feb. 2010 - 12:28

ARM skal i løpet av året utvide selskapet familie med Cortex prosessorkjerner med tre nye varianter. Det forteller Warren East, toppsjef i det britiske selskapet, til EE Times. Dette inkluderer en kjerne som skal erstatte dagens mye brukte Cortex-A9-kjerne, som benyttes i blant annet Nvidia Tegra-2-brikker.

Denne kommende kjernen har foreløpig kodenavnet Eagle og vil bli en del av ARMs Cortex-A-klasse. Arkitekturen vil bli gjort tilgjengelig for lisensiering omkring årsskiftet 2010/11, men det kan ta inntil 18 måneder før den er ferdigdesignet, forteller East.

- Eagle vil ta oss opp til et nytt nivå innen ytelse, forteller East og legger til at den er rettet mot de mest avanserte produktene innen kategorier som smartmobiler, mobile datamaskiner, digital-tv og kommunikasjonsinfrastruktur.

ARMs veikart og lisensprognoser. <i>Bilde: ARM</i>
ARMs veikart og lisensprognoser. Bilde: ARM

De to andre kjernene ARM skal lansere har kodenavnene Heron og Merlin.

Heron er vil bli en del av Cortex-R-familien, som er beregnet for integrerte sanntidssystemer, mens Merlin er beregnet for bruk i blant annet harddiskkontrollere og bilmotorer.

De fleste av dagens smartmobiler og en rekke andre elektronikkprodukter benytter brikker basert på ARM-arkitektur, men selskapets forretningsmodell er å lisensiere ut rettighetene til produsere brikker basert på selskapets teknologier, ikke å produsere brikker selv.

Ifølge ARM ble det produksert 3,9 milliarder brikker med ARM-arkitektur i fjor.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.