EAN Norge skal sørge for ehandelstandarder

For å få fart på norsk ehandel skal EAN Norge hjelpe til med et felles norsk vareklassiferingssystem.

For å få fart på norsk ehandel skal EAN Norge hjelpe til med et felles norsk vareklassiferingssystem.

digi.no omtalte tidligere i sommer striden mellom NorStella og Eforum, som kranglet om hvem som skal drive standardiseringsarbeidet for elektronisk formidling.

    Les også:

Nå melder enytt.no at EAN Norge er kommet på banen for å få fart på arbeidet med å få til et felles norsk vareklassifiseringssystem for bruk i ehandel.

Ifølge enytt.no kan samtrafikk mellom ulike elektroniske markedsplasser realiseres ved få til en autorisert norsk oversettelse av UNSPSC-standarden og å etablere en drifts- og forvaltningsorganisasjon for UNSPSC i Norge.

Det er EAN som har det formelle driftsansvaret for UNSPSC i de ulike land.

- En autorisert norsk oversettelse av UNSPSC, som er gratis tilgjengelig, vil være til hjelp for hele det norske næringslivet. Vi ser derfor for oss et økonomisk bidrag fra myndighetene, sier Vala til enytt.no.

- Vi har sagt ja til NorStella til å delta på møtet torsdag 19. august i regi av interesseforumet for elektroniske markedsplasser (BRAFORM), opplyser Vala.

I forbindelse med en foreløpig rapport i forkant av BRAFORM-møtet 19. august, skriver NorStella-direktør Arild Haraldsen at samarbeidsallianser bør sikres med de største interesseorganisasjonene som Standard Norge (SN), EAN Norge, Innovasjon Norge, HSH og Abelia, m.fl), før man går ut til bransjeorganisasjonene og potensielle finansieringskilder.

Haraldsen nevner ikke Eforum som en aktuell samarbeidskandidat og vil heller ikke kommentere et mulig samarbeid i spørsmål fra digi.no.

Direktør i kompetansenettverket Eforum, Agnes Beathe Steen Fosse, på sin side er åpen for samarbeid med alle aktører, inkludert Norstella.

Tidligere i sommer sa hun til digi.no «at det viktigste er å sørge for en drivkraft mellom alle aktører. Dette må skje på en positiv måte, og vi håper Norstella er med på dette.»

Til toppen