RESULTATERFINANS

eBay i rekordstort aksjebud

Den amerikanske auksjonstjenesten eBay forsøker å dra inn 1,11 milliarder dollar - over åtte milliarder kroner - gjennom salg av 6,5 millioner aksjer til 170 dollar stykket.

Øystein Kvistad
14. apr. 1999 - 01:01

Goldman, Sachs & Co. og Morgan Stanley Dean Witter er de ledende tegningsgarantistene i prosessen som blir historiens største aksjesalg i et Internett-selskap dersom alt går som planlagt, melder Wall Street Journal.

eBays toppsjef, Margaret Whitman, sier til den amerikanske finansavisen at selskapet planlegger å benytte store deler av pengene fra aksjesalget på internasjonal ekspansjon.

Så sent som mandag offentliggjorde eBay en allianse med fraktselskapene Mail Boxes Etc. og iShip.com Inc. I tillegg har nettauksjonsfirmaet inngått en intensjonavtale med auksjonshuset Butterfield & Butterfield i San Francisco om et varesamarbeid på eBays nettsted.

Ifølge selskapets egne opplysninger har eBay over 2,1 millioner registrerte brukere og tiltrekker seg mer enn én million besøkende hver eneste dag.

Siden noteringen på Nasdaq-børsen i New York i september i fjor har markedsverdien på eBay mer enn 25-doblet seg.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.