RESULTATERFINANS

eBay kjøper auksjonsfirma

Nettauksjonsfirmaet eBay kjøper et av verdens største og velrenommerte auksjonshus, Buy Butterfield & Butterfield, for 260 millioner dollar - vel to milliarder norske kroner.

Øystein Kvistad
27. apr. 1999 - 02:39

Det har i flere uker gått rykter om et forestående joint venture mellom eBay og Butterfield & Butterfield, og mandag ble det klart at børskometen eBay liksågodt kjøper opp smitt og smule av det auksjonshuset.

Med på lasset følger Butterfield & Butterfields anerkjente ekspert-team av 50 spesialister som er godt bevandret i kunsten med å autentisere og taksere sjeldne auksjonsgjenstander.

Oppkjøpet vil dermed gjøre eBay i stand til å tilby fin kunst og antikviteter - gjerne til en svært høy prisklasse - også på verdensveven, og på den måten ta opp kampen med de tradisjonelle auksjonshusene som Sotheby's og Christie's.

eBay opplyser i en pressemelding at avtalen formelt skal være i havn i løpet av andre kvartal, og etter planen skal sammensmeltingen av de to selskapene være avsluttet innen utgangen av 1999.

Butterfield & Butterfield, som ifølge Bloomberg nå trekker sine opprinnelige planer om en børsnotering, omsatte for 47,4 millioner dollar i fjor og går for tiden med overskudd.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra