eBay ser lyst på fremtiden

eBay steg markert på Nasdaq igår etter analytikerkonferanse. ebay forventer tre milliarder dollar i omsetning i 2005.

For mange selskaper er internettfesten over, men hos eBay pågår festen fortsatt.

eBay steg nesten 17% på Nasdaq igår etter at selskapets ledelse holdt en analytikerkonferanse igår der ledelsen forventer tre milliarder i omsetning i 2005. Veksten i omsetning er forventet til 50% hvert år frem til 2005, de skal ekspandere i fem nye land i løpet av neste år og skal være representert i 25 land i løpet av 2005.

digitoday.no kan opplyse om at eBay allerede er profitabel og omsatte ifjor for 224 millioner dollar og dagens markedsverdi er på 20 milliarder dollar.

Nå skal eBay satse på å erobre resten av verden. Først ute er Europa, der selskapet vil starte opp i Frankrike og Italia innen kort tid. Selskapet har allerede etablert tjenester i Tyskland og Storbritannia. Etter dette er planen å erobre Asia, der selskapet allerede har et lite fotfeste i det japanske markedet.

I meldingene fra analytikerpresentasjonen er ikke en eventuell satsing i Norden nevnt. Konsolideringen innen nordiske auksjonstjenester fortsetter, og idag meldes det at Tradera.com og Bid2Day fusjonerer.

- Jeg tar ledelsens utsagn med en klype salt, sier David Kathman, analytiker i Morningstar til TheStreet.com.

- Men deres forretningsmodell gir rom for gode marginer. Deres rosenrøde fremtidsvyer baseres på suksessfull ekspansjon i Europa og en mer horisontal satsing på såkalte "higher-end" produkter (red.anm: for eksempel biler). Selskapet har nettopp passert fem år på web, så det å predikere inntektene fem år fremover er dristig. Alt kan skje, avslutter Kathman.

Les om planene til Tradera.com:


Stor nordisk auksjonsfusjon

Til toppen