eBay skuffet tross gode resultater

Det nettbaserte auksjonshuset eBay leverte sterke resultater, men skuffet likevel markedsaktørene.

Det nettbaserte auksjonshuset eBay leverte sterke resultater, men skuffet likevel markedsaktørene.

Ebay fikk driftsinntekter på på 773 milloner dollar i andre kvartal mot 509 millioner dollar i samme kvartal i fjor. Det er en vekst på 52 prosent.

Resultat etter skatt i andre kvartal endte på 190 millioner dollar mot 91,9 millioner dollar i fjor. Altså mer enn en dobling i nettoinntekten.

Det gir et resultat på 28 cent per aksje i andre kvartal mot 14 cent per aksje i samme kvartal i fjor.

Til tross for en dobling i nettoinntekten, skuffet eBay markedet. eBay-aksjen falt med over fem prosent i etterbørs-handelen i USA.

    Les også:

Noe av grunnen til skuffelsen var at veksten fra første til andre kvartal i år var svak. Inntektene vokste kun med drøye to prosent fra første kvartal. Det er skuffende fordi veksten tidligere har vært mye høyere.

Selskapet ser som regel sesongmessige svingninger ved starten av sommerferien, da Internett-aktiviteten ofte faller som følge av at studenter og familier tar ferie. Men veksten i andre kvartal var den laveste eBay har notert for andre kvartal, ifølge Wall Street Journal.

EBay ser på vekstmuligheter utenfor USA, og det er særlig markeder som India, Kina og andre land som er interessante. EBay meldte at den europeiske avdelingen viser sterk vekst.

Til toppen