eBay sluker dansk nettauksjon

Auksjonskongen blar opp over to milliarder og overtar danskenes største rubrikktjeneste.

eBay sluker dansk nettauksjon

Auksjonskongen blar opp over to milliarder og overtar danskenes største rubrikktjeneste.

Amerikanske eBay er nettets klart største auksjonstjeneste. Selskapet ble startet i 1995 og har siden revolusjonert hvordan varer blir kjøpt og solgt.

Nå kjøper auksjonshuset opp Den Blå Avis (DBA) med onlinetjenestene dba.dk og bilbasen.dk for 383 millioner dollar, om lag 2,3 milliarder norske kroner. Dermed kommer Danmarks samlet sett største rubrikkannonsemarked på amerikanske hender.

Nettjenesten DBA er også grunnlagt i 1995, og besøkes av rundt en million besøkende i måneden ifølge Techcrunch. Tjenesten er blant Danmarks ti best besøkte, og har ifølge tall på egne nettsider 275.000 nye produktoppføringer i måneden.

- Vi overtar en suksessrik, veldrevet virksomhet med rundt 300 dyktige medarbeidere. Forretningen er i konstant vekst i Danmark. Med denne suksessen som utgangspunkt, er vi klare til å realisere nye utfordringer i hele Skandinavia, sier Jacob Fonnesbech Aqraou, administrerende direktør i eBay's globale rubrikkannonse-forretning til den danske nettavisen Fyens Stiftstidende.

Det betyr i praksis at eBay nå er klare for å spise andeler av et veldig lukrativt rubrikkmarked på nettet.

Til nå har Finn.no vært enerådende i det norske markedet, men uttalelsene fra eBay kan tyde på at den norske megasuksessen snart får konkurranse fra en av internetts største aktører.

Konseptet bak - og merkevarenavnene - på de to danske nettjenestene skal ifølge fyens.dk ikke endres, men eBay skal innen jul gjennomføre en rekke forbedringer som vil komme brukerne til gode, opplyser direktøren, som regner med å ansette flere medarbeidere til prosjektet.

Til toppen