eBay stopper salg av Columbia-nedfall

Rester etter den ulykksalige romfergen Columbia ble allerede lørdag lagt ut for salg gjennom auksjonstjenesten eBay.

Internett-auksjonshuset eBay ønsker ikke at tjenesten skal benyttes til å tilby rester av romfergen Columbia, som eksploderte lørdag ettermiddag, norsk tid, etter et ellers vellykket oppdrag i verdensrommet. eBay advarer nå brukerne mot å legge ut gjenfunne deler av romfergen for salg, det kan føre til søksmål.

Les ogsåDet å ta en del fra et fly eller luftfartøy involvert i en ulykke er ifølge Associated Press en føderal forbrytelse som kan resultere i 10 år i fengsel og bøter opp til 250.000 dollar. Enhver del som blir funnet kan være med på å gi svaret om hvorfor romfergen havarerte.

Hva årsaken til havariet var, er ennå uklart. Men NASA opplyser om at det ble målt en uvanlig høy temperaturøkning på fartøyets venstre side, noe som førte til at en rekke sensorer på den venstre vingen ble ødelagt og at fergen begynte å rulle mot venstre. Årsaken til dette kan ifølge NASA være at én eller flere av de keramiske flisene som beskytter undersiden av romfergen hadde løsnet under den venstre vingen. Dette ville i så fall føre større varmegang i vingen og til slutt sammenbrudd. Men NASA understreker at dette foreløpig bare er teorier.

Til toppen