BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ebbe Gaston Larsen: En ildsjel er borte

Ebbe Gaston Larsen døde i helgen. Han var en sentral skikkelse i det norske miljøet for jus og edb, og en inspirerende aktivist i Den norske dataforeningen.

Eirik Rossen
4. des. 1997 - 13:19

Tone Dalen, administrerende direktør i Den norske dataforeningen, sier det er et stort tap for foreningen å miste Ebbe, og uttrykker sorg og savn på vegne av svært mange.

- Han var involvert i veldig mange av DNDs prosjekter. Han har sittet i styret for DND Østlandet, for service-kontoret, og i foreningens øverste organ, hovedstyret. Han var også styremedlem i Datakortet AS.

Larsen var ikke en som bare "satt" i styrer, understreker Dalen.

- Han var med på å skape nye medlemstilbud, blant annet sjekklisten for IT-strategi som kom i 1995. Det er betegnende for hans engasjement at han gikk inn og tok ansvar for mange prosjekter. Vi har ikke bare mistet en veldig aktiv tillitsvalgt, men en som har bidratt til å høyne aktivitetsnivået i hele foreningen.

Det var ikke bare det faglige som opptok Larsen.

- Foreningsarbeid bygger på frivillighet, og må være moro. Ebbe var blant de sterkeste til å skape et godt miljø i DND.

Styremedlem Gøsta Thommesen i Norsk forening for jus og edb minnes Larsen som en sympatisk og levende person, en engasjert ildsjel.

- Vi er ingen stor forsamling av edb-jurister. Det er tungt når en person som han forsvinner, og vi kommer til å savne ham, sier Thommesen.

Professor Olav Torvund ved Institutt for rettsinformatikk minnes Larsen som en ildsjel og som en viktig person i jus- og edb-miljøet.

- Larsen var en av de som både kjente jusen og bransjen, siden han arbeidet i Digital før han gikk over til Advokatfirmaet Brækhus & Co. Han var dyktig i det han gjorde, og dessuten en svært hyggelig og omgjengelig person med stor interesse og engasjement i spørsmål rundt jus og informasjonsteknologi, sier Torvund.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.