Ebiz: Kilde til all slags Linux

På halvannet år har amerikanske Ebiz Enterprises vokst fra leverandør av billige Linux-PC-er til allsidig kilde for alt næringslivet trenger innen Linux.

Ebiz Enterprises samler i dag en rekke nettsteder med nyheter, support og salg av Linux-relatert maskin-, program- og systemvare. Se blant annet disse:

Ebiz har brukt mye krefter på å spore opp og samle Linux-ressurser og gi dem et plass i sitt eget system. LinuxMall som også kan beskrives som en Linux-portal, er bltt familiemedlem gjennom et oppkjøp som ble fullført for halvannen uke siden. Dow Jones Newswire beskriver Ebiz som verdens største "merkenøytrale" leverandør av Linux-produkter. Tilbudet omfatter programvare fra tyve selskaper, og ellers alt fra maskiner til t-skjorter.

I et intervju med Dow Jones forteller daglig leder (CEO) David Shaw - tidligere toppsjef i LinuxMall - at oppgaven er å bygge ned skillet mellom det som finnes av Linux-vare, og det næringslivet tror finnes. Nøkkelen ligger i å bygge forbindelser til IT-bransjens verdiøkende aktører, slik at de forstår potensialet i Linux og kan forklare de faktiske mulighetene for sine kunder.

Shaw mener at et viktig milepæl nå er nådd, siden det ikke er vesentlige hull i det samlede tilbudet av maskinvare og applikasjoner for Linux-baserte løsninger.

Tilbud innen databaser og e-handel er forholdsvis godt kjent, likeledes et visst mangfold av kontorprogramvare. Men også mer spesialisert programvare vokser og fremmes gjennom Ebiz. Et ferskt eksempel er avtalen mellom TheLinuxStore.com og 1mage Software Partners som ble kunngjort i forrige uke, for Linux-baserte dokumenthåndteringssystemer.

Ebiz utnytter det pågående arrangementet Linux World til å vise en rekke produkter fra sine partnere, blant annet ferdige tjenere for e-handel, IDE raid kontrollere, dedikerte sikkerhetstjenere, flate tjenere for montering i rack, samt spesialiserte løsninger for henholdsvis lagring, sikker kraftforsyning, dokumenthåndtering og bedriftsnettverk.

Les mer om Linux World-arrangementet:


Linux-aksjer i stabilt mageleie
Corel anbefalt å kutte ut Linux
Gnome forbereder fullverdig pakke for enbruker Linux

Til toppen